fredag 13. april 2012

30 mars


Vi stoppet på rasteplassen på Rv. 35 syd for Gardermoen og fotograferte med forskjellig eksponerigstid.  En ser hvordan “bevegelsen” på bilene i bakgrunnen forandrer seg etter hvor lang eksponeringtida er.  Lang eksponeringstid, i dette tilfelle 1/5 sek. gir mer bevegelse i bilene.  Blenderen er bl. 22 og dette gir også større dybdeskarphet og skogen til venstre er forholdsvis skarp.





Her er eksponeringstida 1/320 og bilene er mer “frosset fast” og de ser nesten ut som de står i ro. Blenderen er bl. 2,8 og all bakgrunnen er uskarp. Personen skiller seg godt ut fra bakgrunnen.





Neste sted vi besøkte var terminalen på Oslo lufthavn Gardermoen. Jeg plasserte meg midt i menneskemengden i ankomsthallen med folk løpene i alle retninger.  Dette bildet er eksponert i 15 sekunder og alt “flyter” Menneskene i forgrunnen er “gjennomsiktige” fordi de ikke har stått rolige på samme plassen hele eksponeringstida.







Dette bildet er eksponert på 1/4  sekund og de fleste av menneskene er nesten helt  skarpe. Jeg synes den blå gutten er bra plassert i bildet, i fin bevegelse og er tydelig på veg ut av terminalen.




Siste sted vi fotograferte var ved rulletrappa som går fra togstasjonen og opp i avgangshallen. Dette ble eksponert på 1,3 sek og ga en bra bevegelse på menneskene.  Bagasje tralla står igjen og folkene haster avgårde.


1 kommentar:

  1. Det tekniske er flott beskrevet i detaljer. Det virker som om du begynner å få god forståelse for teknisk fotobruk. Nå er jeg veldig spent på å se deg ta kunnskapen i bruk. Ut og ta bilder! :) Bildene fra flyplassen ble ganske så stilige. Gleder meg til å se mer.

    SvarSlett